Ilkka Kanervan kuukausikirje, toukokuu 2016

Hyvä Ystävä,

Mennyt vuosi on ollut Suomelle yksi pitkän edustajanurani vaikeimmista. Viime kesänä paisunut turvapaikkakriisi ja samaan aikaan entisestään voimistunut huoli talouden tilasta antoivat äärimmäisen haastavat lähtökohdat politiikan tekoon. Pahimmat uhkakuvat eivät onneksi ole toteutuneet ja hallitus on hiljalleen päässyt toden teolla tarttumaan työhön Suomen puolesta. Siinä onnistumista jokainen arvioi omista lähtökohdistaan, mutta hyviä päätöksiä on mielestäni saatu aikaiseksi.

Työ taloudellista kasvua haittaavaan sääntelyn purkamiseksi on jatkunut. Esimerkkinä tästä on kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen, jolla on pyritty lisäämään kauppojen mahdollisuuksia työllistää ja luoda kasvua sekä toisaalta kykyä kilpailla yötä päivää auki olevien verkkokauppojen kanssa.

Erityisen tärkeää on ollut toiminta yrittäjyyden edistämiseksi. Kokoomus on jo pitkään ajanut verotukseen muutoksia, jotka parantaisivat pk-yritysten toimintaedellytyksiä. Tulevan syksyn budjettiriiheen pyritään saamaan yrittäjyysveropaketti, johon sisältyy mm. maksuperustainen ALV, yrittäjävähennys sekä kotitalousvähennyksen laajennus.

Monesti on aivan oikein sanottu, että Suomi nousee ainoastaan työtä tekemällä. Siksi toimet kannustinloukkujen purkamiseksi ja työllistämisen esteiden madaltamiseksi ovat äärimmäisen tärkeitä. Yrittäjien kannalta se tarkoittaa työhön palkkaamisen liittyvien riskien pienentämistä ja palkansaajalle työn verotuksen keventämistä.

Toivotan Sinulle aurinkoisia kevätpäiviä ja hyvää mieltä kohta koittavaan kesään!

Ilkka Kanerva