Ilkka Kanervan kuukausikirje, kesä 2015

Hyvä Ystävä,

Elämämme keskikesää, mutta työ politiikan kentällä ei ole vielä keskeytynyt. Helsingissä järjestetään tulevana viikkona Etyj:n parlamentaarisen yleiskokouksen istunto, joka osaltaan juhlistaa myös vuoden 1975 merkittävää ETYK-huippukokousta. ETYK:n aikana elettiin kylmää sotaa, jonka päättymiseen ja Itä-Euroopan demokratiakehitykseen Helsingin kokouksessa allekirjoitettu päätösasiakirja keskeisesti vaikutti.

Myös tällä hetkellä tilanne Venäjän ja lännen välillä on jännittynyt. Uhka Ukrainan konfliktin laajenemisesta on todellinen ja kaikki voimat on suunnattava kriisin rauhanomaiseen päättämiseen. Sitä neuvottelutyötä jatketaan myös Helsingin Etyj-kokouksessa. Valitettavasti juuri loppumetreillä nousi pintaan venäläisten EU:n kieltolistalla olevien henkilöiden maahantulo-ongelma. Erittäin paha ja valitettava tilanne, joka heittää varjoaan moneen suuntaan. Se on iso ongelma itse järjestölle, Ukrainan kriisille, Euroopan turvallisuusasetelmalle ja viime kädessä myös Suomen ja Venäjän suhteille. Ilman tätä kaikki näytti erittäin hyvältä.

Kokoomuksen veljespuolueet ovat asettaneet minut ehdolle myös seuraavalle kaudelle. Kaksi vuotta voi yksi henkilö toimia järjestön presidenttinä maksimissaan. Katsotaan miten äijän käy näissä melskeissä! Työ on ääri vaativaa, mutta mielenkiintoista. Sen lisäksi paikka paikoin vaarallistakin, mutta myös todella merkittävää vaikutuksiltaan.

Eduskunta on jo jäänyt kesätauolle ja jatkaa työtään jälleen syyskuun alussa. Vastuullani on uusi mielenkiintoinen tehtävä puolustusvaliokunnan puheenjohtajana. Muun muassa puolustushankintojen rahoituksen osalta ja kansainvälisen tilanteen takia valiokunnan puheenjohtajalla on edessään monta haasteellista kysymystä. Työtä ja vastuuta siis riittää.

Kesä pitää tuttuun tapaan sisällään myös paljon kiertämistä Varsinais-Suomessa. Yritän parhaani mukaan vierailla niin monessa kesätapahtumassa kuin mahdollista. Kotimaakunnassa on valtava määrä kiinnostavia tapahtumia niin urheilun kuin esimerkiksi kulttuurin saralla.

Tänä kesänä järjestetään perinteiseen tapaan Ike-hölkkä lauantaina 18.7. sekä Ike-golf keskiviikkona 19.8. Toivottavasti tapaamme näissä tilaisuuksissa tai muissa kesän riennoissa. Kun kohdataan kesätapahtumissa tai torikahveilla, niin tule rohkeasti juttelemaan. Yhteyttä saa ottaa aina!

Toivotan Sinulle ja läheisillesi aurinkoista kesää!

Ilkka Kanerva