IKE.FI

ILKKA KANERVA

Ilkka Kanerva on toiminut Kokoomuksen kansanedustajana vuodesta 1975. Ike on Suomen historiassa kaikkien aikojen pisimpään työskennellyt kansanedustaja. Ike on toiminut ministerinä kolmessa eri hallituksessa. Hän sai ministerin arvon vuonna 2017.

Ilkka lapsena

Merenrantapitäjässä Lokalahdella syntynyt Ilkka Kanerva aloitti koulunsa Mattisten kansakoulussa. Sieltä tie johti keskikouluun Vehmaalle, josta matka jatkui lukioon  Uuteenkaupunkiin. Säkylän ja Haminan kautta armeija-ajan päätyttyä oli rastina Turun Yliopiston yhteiskuntatieteellinen tiedekunta.

Sotilasarvoltaan Kanerva on reservin majuri. Kuinka ollakaan hän toimi RUK-130 kurssin oppilaskunnan hallituksessa “urheiluministerinä”.  

Ilkka eduskunnassa

Valtiotieteen maisteri Ilkka Kanerva on maamme historian pitkäaikaisin kansanedustaja. Hänen tehtäviinsä valtiopäivillä on kuulunut varapuhemiehen tehtävien ohella lukuisia valiokuntien puheenjohtajuuksia. Parhaillaan puolustusvaliokunta ja myös pitkä kausi ulkoasianvaliokunnan jäsenenä.

Kanerva on toiminut lukuisissa ministeriöissä kolmessa eri hallituksessa niin varapääministerinä kuin ulkoministerinä. Hän sai ministerin arvon vuonna 2017.

NIMI    Kanerva, Ilkka Armas Mikael

SYNTYMÄAIKA JA -PAIKKA    28.1.1948 Lokalahti

KOULUTUS    Ylioppilas 1968, Valtiotieteen maisteri

AMMATTI    Kansanedustaja

SOTILASARVO    Reservin majuri

AVIOPUOLISO    Elina Kanerva

LAPSET    Julia 1973, Laura 1978

KOTIKUNTA    Turku

VAALIPIIRI    Varsinais-Suomi 27.9.1975 –

TEHTÄVÄT JA JÄSENYYDET

ILKKA JA RIITTA

Nyt on jonkun verran prameempi asia. Ei taida löytyä riittävän komeita sanoja tälle ladylle.

Koko IKEN elämän Riitta Kanerva on katsonut veljensä perään. Riitta on auttanut, tukenut, kampanjoinut, touhunnut, puuhannut, kokannut ja johtanut IKE-tiimiä. Riitalla on tuhansien ihmisten verkostot, jo ajalta ennen kun koko network sana Suomessa keksittiin. Riitalla on lempeän periksiantamaton tyyli saada kaikki hommiin, oikomatta. Huikea daami, politiikan ja yhteiskunnan taustavaikuttaja maan kärjestä, onneksi Turussa.

Arvoisa väki. Lakki päästä.
Riitta Kanerva – still going strong.